اتاق خواب سالمندان جزء مکانهایی در خانه است که بایستی توجه ویژهای به دکوراسیون آن شود. با رعایت نکاتی که در این مطلب از توکامگ در مورد طراحی دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان خواهیم گفت، آسایش و آرامش را به اتاق خواب سالمندان خود هدیه کنید.
مفهوم طراحی جهانی برای دکوراسیون داخلی منازل در بعضی موارد مورد پسند مردم جهان و در بعضی موارد خلاف سلیقه آنهاست. یکی از این استانداردها برای چیدمان داخلی منازل، دکوراسیون و چیدمانی است که مخصوص سالمندان تهیه و تدوین شده است.
در کشور ما نیز با توجه به نوع فرهنگ و ارزشمند بودن سالمندان، خانوادهها تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا موجبات آسایش این عزیزان را فراهم سازند. از رعایت رژیمهای غذایی تا برنامههای روزانه برای سرگرمی آنها، همه و همه جز الزامات برنامه ریزی برای سالمندان حاضر در خانه است. در این بین نکاتی در مورد محل رفت و آمد و زندگی شخصی بزرگان خانه وجود دارد که با رعایت آنها میتوان آسایش فکری خوبی برای آنها به وجود آورد.
در اینجا ۵ توصیه برای تغییراتی در محیط استراحت و دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان ارائه میکنیم تا بتوانیم در این سن برای آنها، آرامشی هر چند اندک را فراهم کنیم تا بلکه گوشهای از محبتهایی را که برای ما با جان و دل انجام داده اند، جبران کرده باشیم.
نکته اول: یک تخت خواب بزرگ و راحت
یک تخت خواب بزرگ از نظر اندازه طولی و عرضی لطف بزرگی برای دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان است؛ چرا که در این صورت به راحتی میتوانند در محل استراحت خود قرار بگیرند و یا از آن خارج شوند. از نکات مهم یک تخت خواب مناسب ارتفاع تخت و تشک میباشد تا سالمند عزیز بتواند به راحتی پای خود را روی زمین لمس کند و یا موقع خواب به تنهایی وارد تختش شود.
ارتفاع استاندارد برای تخت خواب یک فرد سالخورده حدود ۶۰ الی ۶۵ سانتی متر است. حال ممکن است سوالی پیش بیاید که شخصی که در منزل دارید قد بلندی دارد یا کوتاه قد است، این اندازه چگونه برای وی رفاه به وجود میآورد؟ همان طور که در ابتدای متن گفته شد، از واژه استاندار استفاده کردیم، یعنی در حالت کلی این عدد استاندارد تعریف شده است. برای این که مشکل برطرف گردد فرمولی برایتان ارائه میکنیم که برای هر شخصی قابل پیادهسازی است. کافی است ارتفاع تخت خواب را با زانوی شخص مورد نظر تنظیم کنید. به این صورت که کف تخت با قسمت زیر زانوی شخص در یک راستا قرار گیرد. با این راه کار دقیقا اندازه مناسب سالمند شما بدست خواهد آمد.
نکته دوم: استفاده از کف پوشی جهت جلوگیری از لغزش
یکی از بزرگترین خطرات در مراقبت از سالمندان، زمین خوردن آنها است. کاشیها، سرامیکها و کفپوشهای لغزنده در اتاق خواب برای این عزیزان بسیار خطرناک است و در صورتی که تنها در خانه زندگی میکنند، معضلات بسیاری برای آنها به وجود میآورد. بهتر است برای این بزرگواران شرایطی فراهم شود که امنیت در اتاقشان و حتی سایر نقاط خانه برقرار باشد. استفاده از موکتهای چسبی، فرشهایی که در زمین محکم شدهاند و هم چنین پاپوشهایی که از اصطکاک مناسبی برخورداند میتوانند این مشکل (لغزش) را برطرف کنند. همچنین کف پوشهای ضد لغزش نیز وجود دارد که با نصب آنها در محل تردد سالخوردگان و به ویژه در دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان، کمک شایانی به آنها خواهد شد.
نکته سوم: ایجاد مسیرهای پیادهروی (راه رفتن) امن در خانه
از این که دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان را با مبلمان اضافی تجهیز کنید و لوازم زیاد در جای جای منزلشان قرار دهید اجتناب کنید. این افراد به فضاهای باز و بزرگ در خانه نیاز دارند؛ چرا که مانند یک فرد جوان نمیتوانند جنب و جوش داشته باشند و یا حتی در مقابل اجسامی که سر راهشان قرار میگیرد واکنش مناسبی از خود نشان دهند. بهتر است بجای لوازم دست و پا گیر منزل، آنها را ساده و به دور از لوازم اضافی بچینید. یک میز در گوشهای از اتاق برای آنها کافی است. جلو مبلیهای بزرگ و سنگین برای آنها جزء لوازم دکوراتیو محسوب نمیشود؛ پس از سر راهشان بردارید. مسیر حرکتشان از اتاق نشیمن به اتاق خواب را خلوت کنید. قبلا در مورد اهمیت حضور گل و گیاه در خانه گفتهایم، اما سعی کنید گلدان یا آباژو را در اتاقهایشان قرار ندهید. قفسهها را در کنج اتاقها قرار دهید و تعداد مبلها را کاهش دهید. همه فرشها را در محلشان تثبیت کنید و اتاق خواب را عاری از لوازم تزییناتی خاص کنید.
نکته چهارم: افزایش نور به میزان کافی در محیط
با بالا رفتن سن، چشمها نیز دچار ضعف میشوند و نیاز به نور بیشتری دارند تا بهتر ببینند. با استفاده از نورگیرهای بزرگ و یا پنجرهها، نور طبیعی را وارد خانه کنید. استفاده از پردههای ضخیم که مانع ورود نور به اتاق میشوند، برای آنها مناسب نیست. برای اینکه جلوه منزل بهم نریزد، از تورها و پردههای نازک استفاده کنید. برای اتاقها از لامپها و چشمههای نور مناسب و بزرگ استفاده کنید. سعی کنید کلیدها یا سوئیچهایی تهیه کنید که برای روشن و خاموش کردن نور اتاق از تخت فاصله نگیرند و مجبور نباشند در تاریکی حرکت کنند. استفاده از لوازم رنگ روشن در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان باعث میشود نور و انعکاس نور در اتاق خواب به حد مناسب نزدیکتر شود. با این کار احساس امنیت بیشتری به آنها دست خواهد داد.
نکته پنجم: قراردادن همه چیز در دسترسشان
با توجه به کهولت و بالا رفتن سن، قدرت بدنی کاهش مییابد و ضعف بدن را فرا میگیرد. به طوری که بسیاری از کارهای روزمره نیز برای سالمندان سخت و طاقت فرسا میشود. بهتر است برای اینکه کمی از این سختیها بکاهید، ابزار و لوازم مورد نیازشان را در اتاق خواب و در نزدیکترین مکان دسترسی به آنها قرار دهید. اگر در اتاق کمدی وجود دارد از سنگین کردن کمد اجتناب کنید و از دستگیرههای بزرگ و ساده برای کشوهایشان استفاده کنید. اهرمهای باز و بسته کردن دربها و پنجرهها را استاندارد انتخاب کنید و همچنین تا جایی که مقدور است، از لوازم فلزی کمتری در اتاق استفاده کنید.
با رعایت این نکات ساده در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان، علاوه بر به وجود آوردن فضایی آرام و شایسته برای این عزیزان، اطرافیان آنها نیز احساس راحتی و امنیت بیشتری خواهند داشت.
همچنین شما میتوانید با تجهیز اتاق به صداگیرها، و استفاده از پنجرههای دو جداره مانع از ورود آلودگیهای صوتی شوید. حتی میتوانید با نصب مطبوع کنندههای هوا، حس طروات را به اتاق آنها ببخشید و در انتها با انتخاب رنگ مناسب برای پوشش دیوارها فضایی آرامش بخش را به آنها هدیه دهید.
دکوراسیون داخلی اتاق سالمندان برای بسیاری از خانوادهها اهمیت فراوانی دارد. برای همین چنین مطلبی را برایتان آماده کردیم. اگر شما نیز پیشنهادی در این زمینه دارید حتما با ما درمیان بگذارید؛ مجله توکامگ آماده است تا نظرات شما را در قالب پیامهای مخاطبان با نام شما منتشر کند.
به این مطلب امتیاز بدهید: [ratings]
ارسال پاسخ