از گذشته نقاشی دیوار خانه به صورت معمول در انتهای سال و به منظور نو کردن خانهها انجام میشده است. در آن زمان چه دیوارهای داخل خانه و چه دیوارهای بیرونی رنگ آمیزی میشدند تا زیبایی و جلوه تازهای به خود بگیرند. رفته رفته نقاشی دیوار به یک کار دکوراسیونی تبدیل شد؛ ابتدا به صورت تجربی و بر اساس سلایق مشتریان، نقاشها منازل را به زیر قلم موی خود میبردند. به مرور کارشناسان و طراحان دکوراسیون وارد عمل شده و موارد بسیاری از جمله تئوری رنگها و نقش و تا ثیر رنگ در دکوراسیون خانه، روانشناسی رنگ، سبکهای دکوراسیونی و … را برای رنگ کردن خانه و نقاشی دیوار لحاظ کردند. در نتیجه نقاشی دیوارهای خانه یک امر حساب شده و با چهارچوبهای معین به شمار رفت. در مجله توکامگ و این پست قصد داریم همه آنچه در مورد نقاشی دیوار در خانه مورد نیاز شماست را برای شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
انواع رنگ به منظور نقاشی دیوار خانه، مراحل انجام این کار، مراقبتهای پس از نقاشی دیوار، رنگ مناسب به منظور نقاشی دیوار منازل شیک ایرانی و موارد دیگری در این رابطه موضوعاتی است که در این مقاله ارائه خواهند شد.
ابتدا در مورد رنگهای قابل استفاده در خانه به منظور نقاشی کردن دیوارها صحبت خواهیم کرد.
بزرگترین معضلی که دغدغه هر خانوادهای برای تصمیم گیری در مورد رنگ کردن یا نقاشی دیوارهای خانه بر سر راهشان قرار دارد انتخاب رنگ است. طی مقالات گذشته و در پستهای متعدد، در مورد رنگهای سرد، گرم، خنثی، سایههای رنگی، تونها و پالتها و این که کدام رنگ ها با هم ست میشوند صحبت کردهایم. اینجا مختصری از مطالب برای شما بازگو خواهد شد.
رنگهای سرد برای نقاشی دیوار اتاق نشیمن، اتاق خواب و سایر اتاقها رنگ مناسب هستند و به دلیل دارا بودن ویژگیهای درونی خود از قبیل ایجاد احساسات دلنشین و آرامشی برای افراد حاضر در محل رنگی مناسباند. رنگهای گرم در خانه نیز با توجه به میزان گرمی و خواص ذاتی خود برای مکانهایی مانند اتاق کودک، اتاق خواب، آشپزخانه و سایر فضاها مناسب هستند؛ هر چند این رنگهای سرد و گرم باید با دکوراسیونهای موجود یا در دست اجرای خانه شما مطابقت داشته باشند که برای درک بهتر این موضوع میتوانید مقالات مرتبط را مطالعه بفرمایید. رنگهای خنثی نیز با توجه به سبک طراحی داخلی خانه شما و لوازم به کار گرفته شده بر روی دیوارها مورد استفاده قرار میگیرند. رنگهای خنثی قابلیت ایجاد فضای تأیید یا تضاد در خانه را دارا هستند.
در بخش رنگها موارد مهم دیگری نیز وجود دارد. برای مثال جنس رنگ مورد استفاده شده برای نقاشی دیوار در خانه بسیار مهم است. رنگهای موجود و مورد تأیید در بازار برای این کار به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول رنگهای بر پایه آب بوده و دسته دوم رنگهای پایه روغنی هستند. برای درک معانی این موضوع بهتر است بدانید، رنگهای پایه آب، برای ترکیب و تغلیظ خود به آب نیاز دارند و همین موضوع معایب و مزایایی برای این رنگها پدید میآورد. از مزایای این رنگ به خشک شدن سریعتر رنگ نسبت به مورد دیگر میتوان اشاره کرد. بدون بو بودن و یا کم بو بودن این رنگ مزیت دیگری برای آن ایجاد کرده است. رنگهای پایه آب که بعضاً به رنگهای پلاستیک شهرت پیدا کردهاند دارای حالتهای مات و نیمه مات و نیمه براق هستند. نمایش بهتر و آسودگی در نقاشی دیوار با رنگهای پایه آب بیشتر از دیگری بوده و امتیازات بالای این نوع رنگ آن را به انتهای اول بسیاری از افراد تبدیل کرده است. از معایب این رنگ نیز باید به آسیب پذیری بیشتر نسبت به رنگ روغنی، غیر قابل شستشو بودن ( موارد قابل شستشو نیز وجود دارد )٬ دوام کمتر، و نیاز به تجدید در دورههای کوتاهتر نسبت به رنگهای روغنی از معایب این جنس رنگ برای نقاشی دیوار است.
اما رنگهای روغنی که برای نقاشی دیوار به کار برده میشوند چه مزایا و معایبی دارد؟ رنگهای روغنی که حلال و ترکیب کننده آنها مواد شیمیایی قوی مانند بنزین، تینر و … هستند پایهای الکلی یا بنزینی دارند. وجود بوی تند هنگام نقاشی و پس از آن که مدتها در محیط باقی میماند از جمله معایب این نوع رنگها است. بوی مذکور به شدت برای کودکان و سالمندان و کسانی که دچار بیماریهای ریوی هستند آسیب رسان است، به همین دلیل نباید برای رنگ اتاق کودک یا اتاق نگهداری از سالمندان از رنگهای شیمیایی روغنی استفاده کرد و یا در صورتی که جلوگیری از این امر امکان پذیر نبود باید مدت طولانی اجازه داد تا اثر رنگ در فضا از بین رفته و پس از آن با رعایت عوامل مراقبتی کودکان را وارد محوطه کرد. از معایب این رنگها ساختار براق بودن و نیمه براقی آنها است که در هر محیطی قابل استفاده نیستند. از مزایای این رنگ به قابل شستشو بودن و ضد آب بودن رنگهای روغنی اشاره کرد. رنگهای روغنی دوام و عمر بیشتری نسبت به سایرین دارند. امکان تغییر رنگ بر روی رنگهای روغنی قدیمی آسانتر از رنگهای پلاستیکی است. رنگهای روغنی بیشتر برای محیطهایی که نیاز به نظافت مداوم وجود دارد مناسبتر هستند. بیمارستانها، مدارس، ادارات و … گزینههای مناسبی برای رنگهای روغنی هستند. اما این رنگها برای منازل به خصوص سبکهای مدرن مانند مینیمال به هیچوجه کارایی نخواهند داشت.
موضوع بعدی در زمینه نقاشی دیوار، روشهای رنگ آمیزی است که در طول گذر زمان تغییرات عمدهای در روشهای کلی آن پدید آمده است. برای مثال در گذشته ( و حتی در زمان کنونی ) نقاشی با قلم موها یک روش سنتی و عمومی بوده است. اما امروزه استفاده از رولها و رنگ پاشهای اتوماتیک جایگزین بهتری برای روش قدیمی هستند که علاوه بر افزایش کیفیت مصرف رنگ را نیز به شدت کاهش میدهد که صرفه جویی مالی قابل توجهی در پی خواهد داشت.
در بخش مراحل رنگ کاری نکات مهمی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید عمر نقاشی دیوار منزل خود را افزایش دهید. در این بین ما برخی از موارد مهم را بیان میکنیم.
زیر کاری: در این بخش از مرحله که پیش از شروع فرایند نقاشی دیوار است، نظافت دیوار و آماده سازی برای رنگ کردن اهمیت بسیاری دارد. نظافت یعنی زدودن دیوار از مواد کی بر روی آن قرار گرفته و یا پاک کردن آلودگیهای محیطی. برای مثال محیطی مانند آشپزخانه که فضای آن با بخارات چربی آلوده شده باید پیش از رنگ آمیزی از چربیها پاکسازی شود. و یا در اتاق کودک اجرامی که توسط کودک بر روی دیوار چسبانده یا متصل شده یا حتی رنگی پاشیده شده باید از بین برود. مرحله دیگری از زیر کاری دیوارها این است که نقاط برجسته یا فرو رفته هموار شود. معمولاً این قسمت بیشتر فرو رفتگیها اتفاق می افتد. مثلاً سوراخهای به وجود آمده در خانه که عوامل متعددی باعث ایجاد آن میشود. میخها، تابلوها، آینهها، آویزهای سقفی و دیواری، چشمههای نور دیواری و … این موارد توسط بتونه پر شده و با فرایندی خاص که سمباده کشی نام دارد همسطح دیوار میشود. برآمدگیها نیز به همین صورت ممکن است بر اثر رطوبت یا نم پس دادن دیوار، مقداری رنگ قبلی یا گچ دچار برآمدگی شده که باید این محل با از بین بردن قسمت مورد نظر صاف شده و با زیر کاری مجدد آماده برای نقاشی شدن شود.
مراحل نقاشی: نقاشها برای رنگ کردن دیوار خانه روشهای متعددی دارند. در روش سنتی ابتدا نقاش با رنگی رقیق شده و به صورت کلی دیوارها را با رنگ انتخاب شده پوشش میدهد تا رنگ زیرین یا گچ دیوار آماده پذیرش مرحله اصلی باشد. در این قسمت که دیوار با رنگ اولیه پوشیده شده نقاش به وسیله لوازم رنگ آمیزی خود رنگی با غلظت مناسب را آماده میکند تا به عنوان دست دوم بر روی دیوار اعمال کند. مدت زمان انجام مرحله اول تا نقاشی مرحله دوم به عوامل زیادی بستگی دارد. همه این عوامل باید در راستای خشک شدن دیوار باشد. دمای محی، نوع و جنس رنگ انتخاب شده، سرعت عمل، نحوه نقاشی، جریان هوای محیط، کیفیت رنگهای استفاده شده، نوع نقاشی و میزان غلظت رنگ پاشیده شده بر روی دیوار. همه این موارد در مدت زمان شروع نقاشی برای مرحله دوم که معمولاً نیز مرحله پایانی است مؤثر هستند. پس از خشک شدن نقاشی مرحله ابتدایی مرحله دوم با دقت و ظرافت خاصی صورت میگیرد و به نوعی پوشش دهنده کمی و کاستیهای کار خواهد بود. بسیار از نقاشهای منازل با این روش کار میکنند ولی مواردی نیز وجود دارد که شخص با یک مرحله کار را به پایان میرساند. ملاک نتیجه نهایی و تحویل یک کار با کیفیت است.
پس از آین بخش مرحله خشک شدن و مراقبتهای پس از نقاشی است که شما باید این موارد را رعایت کنید. استفاده از شومینههای طبیعی یا اجاقهای بدون محافظ عمر شفافیت و وضوح نقاشی دیوارهای خانه شما را کم میکند. تغییرات دمایی فاحش در مدت زمان کوتاه باعث آسیب دیدن رنگ دیوارها میشود. شستشوی مداوم و مستمر دیوارها از کیفیت آنها میکاهد. برخورد یا ضربات وارده باعث آسیب به دیوار و رنگها میشود. محیطهای در معرض نور مستقیم خورشید کیفیت رنگ خود را به سرعت از دست میدهند. دیوارهایی که در معرض جریان هوای مستمر هستند سریعتر آسیب خواهند دید ( دیوارهایی که پنجرهها بر روی آن نصب میشوند یا در راه روها قرار دارند. ) بنابراین با رعایت نکاتی که در اینجا ذکر شد و نقاشها به شما توصیه میکنند میتوانید بهترین کارایی را از دیوارهای نقاشی شده در نظر داشته باشید.
همه منازل ایرانی یا بهتر است بگوییم اکثر خانههای ایرانی با روشهای معینی ساخته و پرداخته میشوند. نقاشی کردن خانههای ایرانی نیز از دیرباز مورد علاقه مردم و خانوادهها بوده است. بسیاری نیز از بدو ساخت منزل آن را به دست نقاش سپرده تا خانهای مرتبتر از هر لحاظ اختیار کنند. نقاشی دیوار منازل در خانههای ایرانی نیز سبک و سیاق خاص خود را دارد. از آنجا که گچ بخش عمده تشکیل دهنده دیوارها را به خود اختصاص میدهد رنگ کردن آنها نیز آسانتر است. اگر قصد داشته باشید دیوار خانه خود را نقاشی کنید وارد یکی از دو دسته زیر میشوید. رنگ آمیزی با طراحی دکوراسیونی مدرن و یا سنتی. در رنگ کردن یا نقاشی دیوار به سبک دکوراسیون مدرن رنگهای خنثی و غیر مؤثر در خانه بیشتر نمود پیدا میکنند و حالتی بدون اثر را شکل میدهند اما در خانههای سنتی یا معمول رنگها کاملاً روشن و بعضاً خاص انتخاب میشوند و تاثیری در حالت قبلی نداشته و فقط کیفیت ساختاری دیوارها را افزایش میدهند. سبک مدرن خانه را یا تیره میکند یا روشن روشن. اما سبک سنتی روال مشخصی داشته و همواره به دنبال روشنتر کردن و جلا بخشیدن به خانه است. دکوراسیونهای هر سبک نیز در راستای قدرت بخشیدن به آن سبک، از دیوارها و رنگ آن کمک میگیرند تا قدرت خود را تثبیت کند. منازل ایرانی با توجه منطقه جغرافیایی رنگ هایی را برای خود میپسندند که نیاز هایشان را نیز مرتفع کند. مثلا در نقاط گرمسیر رنگها برای ایجاد یک فضای خنک در خانه انتخاب می شود. مناطق سردسیر رنگ های گرم را برمی گزینند و هر بخش معیار های فرهنگی و اجتماعی را نیز در این موضوع لحاظ می کند. اگر هنوز تصمیم نهایی را در مورد رنگ انتخابی برای دکوراسیون منزل خود انتخاب نکردهاید، پیشنهاد میکنیم که مطلب رنگ های مناسب خانه را نیز مطالعه کرده و از آنها برای انتخاب رنگ مناسب منزل خود ایده بگیرد.
با این حال اکثر افراد دوست دارند خانههای خود رابه صورتی نقاشی کنند که دیوارهایشان نو نوار شده و از حالت قبل خارج شود. انگیزههای دکوراسیونی در چند سال اخیر و با رشد صنعت دکوراسیون در کشور رونق پیدا کرده است و همین موضوع دلیلی شده تا صنعت رنگ و روش های پرداختن به آن نیز تحولاتی را به خود ببیند. پیشرفت های انجام شده را بر روی دیوار منازل میتوانید مشاهده کنید و از وجود این اتفاقات لذت ببرید.
نقاشی دیوار همان طور که به آن اشاره شد بخشی از یک فرایند زیباسازی در خانه بوده که کمک شایانی به تغییرات بزرگ در دکوراسیون منازل انجام میدهد. شما نیز با در نظر گرفتن شرایط منزل خود رنگهایی را در ذهن خود مجسم کنید. آیا خانه شما به نقاشی دیوارها نیاز دارد؟ اگر این سؤال جوابی مثبت دارد چه نوع رنگهایی با چه سبکی را میپسندید؟ از بین سبکهای موجود چه سبکی را برای نقاشی دیوار خانه خود انتخاب میکنید.
به این مطلب امتیاز بدهید: [ratings]
ارسال پاسخ