تقریبا اکثر ما تجربه سفر با قطارهای کوپهای بین شهری را داشته ایم. خاطرمان هست زمانی که کودک بودیم و با این نوع از قطارها به مسافرت میرفتیم پشتی صندلی ها در ردیف پایین را بلند و به اصطلاح آنها را باز میکردیم و آنها را تبدیل به تخت میکردیم و بر روی آنها مشغول بازی میشدیم. می توان گفت که یکی از نمونه های پرکاربرد و ساده از مبلمان چندمنظوره استفاده از این تخت های دو منظوره و ترکیبی در صنعت حمل و نقل ریلی بوده است.
این روزها مهاجرت هایی که غالباً به دلیل مسائل اقتصادی، به سوی شهرها و نیز کلان شهرها صورت میگیرد منجر به افزایش تراکم جمعیت شده است. در همین راستا نرخ صعودی ساخت و سازها، افزایش قیمت ها و کاهش قدرت خرید و مسائلی از این دست، باعث شده است تا وسعت متراژ خانهها نیز کاهش یابد. از طرفی نیاز به استفاده حداکثری از تمام بخش ها و میل به داشتن یک دکوراسیون شیک و کاربردی در منازل، مستلزم به استفاده از مبلمان و اکسسوری هایی است علاوه بر تامین درصد زیادی از نیازها، فضای نسبتاً کمی هم اشغال کند.
احساس نیاز به مبلمان چندمنظوره و ایدهی طراحی آن
نیاز به استفاده از این دست مبلمانها زمانی به اوج خود میرسد که بعلت محدودیت فضای خانهتان نمیتوانید آنچه را که به آن احتیاج دارید در آن جای دهید بعنوان مثال فضای کوچک اتاق خواب شما را ناگزیر به انتخاب تخت خواب و یا میز مطالعه همراه با کتابخانه میکند؛ و یا محیط آشپزخانه شما اجازه استفاده از میز ناهارخوری را نمیدهد، اما شما نیاز آن را در خانه و آشپزخانه خود احساس میکنید.
در این میان هنرمندان و طراحانی هستند که با استفاده از ذوق و خلاقیت خود اقدام به طراحی و ساخت هوشمندانه مبلمانی نمودهاند که در مواردی، نه تنها جای کمتری در مقایسه با مبلمان معمولی اشغال میکند، بلکه به جای یک نوع کاربرد و عملکرد، امکان استفاده دو یا چند کاربردی از همان محصول را فراهم میسازد. به این سبک از مبل، مبلمان چند منظوره میگویند؛ که مبل مناسب خانه های کوچک به حساب میرود .
مبلمان چند منظوره یا (multifunction furniture) نامی است که به این نوع از مبلمان اختصاص یافته است در واقع فلسفه ساخت آن وجود یک مبل همه فن حریف(All in one) بوده است. در ادامه شما را به دیدن تصاویر چند نمونه از مبلمان چندمنظوره دعوت میکنیم، با ما همراه باشید:
همانطور که گفتیم استفاده از مبلمان چند منظوره اغلب در خانههایی با متراژ کم استفاده میشود اما این بدان معنی نیست که اگر شما خانهای با ابعاد مناسب و بزرگ در اختیار دارید نمیتوانید از این نوع مبلمان استفاده کنید. در حقیقت مشتری این سبک از مبلمان افرادی هستند که خواهان خلاقیت و نوآوری در طراحی دکوراسیون منازل و محیط اداری خود هستند، افرادی که از یکنواختی آن (دکوراسیون) در خانه و محیط کاریشان خسته شدهاند. اگر شما هم از آن دسته افراد خوش ذوقی هستید که مایل به خلق یک دکوراسیون زیبا، مدرن و در عین حال خلاقانه هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فضای کاربری مبلمان چندمنظوره
در هر محیطی به فراخور نیاز و نیز نوع کاربری و عملکرد آن، از مبلمان و اکسسوری های متناسب با آن فضا استفاده میشود. برای مثال میتوان به تخت خوابی که در اتاق خواب استفاده میشود، و یا میز کار و شلفهای کتابخانه که در اتاق مطالعه مورد استفاده قرار میگیرند، اشاره داشت.حال تصور کنید که با استفاده از یک تکنیک جذاب و خلاقانه همه آنچه را که برای اتاق مطالعه و اتاق خواب مدنظر دارید را در یک اتاق برای خود فراهم کنید به نحوی که در عین مجزا بودن، یکجا و در یک قالب از آنها استفاده کنید. حال نگاهی به تصویر زیر بیاندازید، تصاویر زیر نشان دهنده اجماع مفید و بهینه از وسایل مورد نیاز یک اتاق مشترک با دو کاربرد متفاوت، اتاق خواب و اتاق مطالعه است:
با خود فکر کنید که اگر در اتاق خواب بجای استفاده از مبلمان های چند منظوره، از کمد برای لباسها و وسایل، از جا لباسی برای آویزان کردن لباس ها، از شلفهای ایستاده برای کتابها، از میز کامپیوتر برای استقرار رایانه خود و خیلی از موارد دیگر استفاده میکردیم، با فضای محدودی که در اختیار داشتیم خیلی سخت میتوانستیم دکوراسیونی شکیل و کاربردی با استفاده حداکثری و بهینه از محیط، برای اتاق خواب خود طراحی کنیم.
همانطور که گفته شد و خودتان هم ملاحظه کردید به دلیل قابلیت چند کاربردی بودن این سبک از مبلمانها، این محصولات میتوانند بصورت ترکیبی در فضایی اشتراکی بین اتاق کار یا مطالعه، اتاق خواب و فضای نشیمن و … قرار بگیرند. که همین امر بعنوان نقطه عطفی باعث شده است تا مبلمان های چندمنظوره جایگزین مناسبی برای مبلمانهای تک کاربردی و معمولی که حال حاضر در منازل و محیط کارمان از آنها استفاده میکنیم، باشد. یک اتاق خواب میتواند شامل مواردی همچون تخت خواب، کمد دیواری، جا لباسی، میز مطالعه و شلفهایی برای کتابخانه و… باشد اما هر کدام از اینها با توجه به نیاز ما حضور پیدا خواهند کرد در غیر اینصورت برای عدم اشغال فضا میتوانند در حالت مخفی برای مثال در داخل دیوار و یا کف اتاق جای بگیرند.
میتوان این چنین گفت که در واقع این دسته از مبلمان تعیین کننده اصلی در کارکرد و نوع محیط کاربری هستند؛ چرا که با هر تغییر در فرم و شکل آن، شاهد تغییر در نوع دکوراسیون داخلی محیط و بالطبع عملکرد آنها خواهیم بود. در ادامه با ما همراه باشید تا چند نمونه دیگر از ذخیره سازیهای بهینه و استفاده از مبلمان های چندمنظوره در بخش های مختلف یک خانه را با هم مورد بررسی قرار دهیم.
آشپزخانه از مهمترین بخش های یک خانه محسوب میشود؛ اگر فضای آشپزخانه شما اجازه حضور وسایلی نسبتاً حجیم مانند میز و صندلی ناهارخوری را نمیدهد، از طرفی هم نیاز مبرمی به بودن آنها وجود دارد؛ اصلاً جای نگرانی نیست چرا که استفاده از میز و صندلیهای چندمنظوره به همین علت طراحی و ساخته شدهاند که میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. نکته حائز اهمیتی که در بحث استفاده حداکثری از محیط آشپزخانه مطرح میگردد، بحث ذخیره سازی وسایل و لوازم است که در زیر به سه ترفند ساده، زیبا و کاربردی اشاره کرده ایم:
- در بین مدل های مختلف کابینت آشپزخانه ایرانی ، استفاده از کابینتهای توکار و مخفی پیشنهاد می شود
- استفاده از میزهای تاشونده و یا مخفی
- میزهایی با قابلیت گسترده شدن که در حال حاضر استفاده از آنها رایج شده است که از انواع گوناگونی برخوردار هستند.
استفاده از مبلمانهایی با قابلیت چند کاربردی که از آن با عنوان مبلمان چندمنظوره یاد میشود مقدمهی انقلابی بزرگ در سبک های دکوراسیون مختلف خواهد بود. شاید بهتر باشد خودمان را با این تحولات همراه کنیم و سبک جدیدی از دکوراسیونها را نیز در کنار آن تجربه کنید.
امیدواریم با یک مقاله دیگر از مجله مبل توکامگ توانسته باشیم شما را در بهبود بخشیدن به دکوراسیون منزلتان یاری دهیم. نظر خودتون رو در مورد استفاده اصولی از مبلمان چندمنظوره در دکوراسیون داخلی با ما به اشتراک بگذارید.
به این مطلب امتیاز بدهید: [ratings]
مشاوره رایگان خرید انواع مبل: 021-22270931
ارسال پاسخ